keuken bouwen GENT

keuken bouwen GENT

Registraties zijn gesloten
Locatie
Gent, België
Prijs 700,00
Lesgevers Numa en Stijn
Data 11 oktober 2022 15 november 2022 19:00 22:00
Workshop Keuken bouwen
Workshop keuken bouwen
In deze workshop leer je op een professionele en efficiënte manier een eenvoudige keuken maken in hoogwaardige materialen.


We focussen ons op het maken van de corpussen, het monteren van het beslag en het plaatsen van de keuken. Om dit alles rond te krijgen in de beschikbare tijd  behandelen we de paneelzaag in een afzonderlijke workshop. 

We bespreken verschillende werkwijzen waardoor je kan kiezen wat je allemaal zelf wil uitvoeren;  Je kan ervoor opteren om alles zelf op maat en volgen eigen smaak te maken of eerder verder bouwen op bestaande elementen uit de handel waardoor je in een beperkte tijd toch een eigen ‘touch’ kan geven aan je keuken. 

Binnen Woodfactory heb je ook de mogelijkheid om bepaalde werken zoals zaagwerk, randafwerkingen… uit te laten voeren zodat je je kan concentreren op de eigenlijke bouw van de keuken.

Na de lessen kan je aan een voordelig tarief een abonnement nemen in Woodfactory om op je eigen tempo de werken uit te voeren.

De opleiding is gericht voor al wie zijn eigen keuken wil maken of voor wie meer wil weten over houtbewerking in plaatmateriaal.   Voorkennis is niet nodig. Je kan de opleiding aanvullen met de workshop 'Paneelzaag' of onze algemene houtbewerkingscursus waarin je een bredere opleiding houtbewerking krijgt. Hierin komt ook massief hout uitgebreid aan bod.

 

Volgende inhouden komen aan bod:

- Ontwerp keuken: enkele functionele en praktische zaken waar je moet op letten.

- Voorbereiding opmeten van de ruimte, uittekenen ontwerp, opstellen zaaglijst. 

- Materialenleer: welke materialen komen in aanmerking, een overzicht van budget-materialen tot luxueuse high end mogelijkheden.

- Constructie: hoe kan de keuken opgebouwd worden.
Verschillende werkwijzen om je eigen keuken te maken.

- Machineleer: welke machines heb je nodig en hoe kan je ze veilig en efficiënt bedienen.

- Meubelbeslag: soorten scharnieren, ladegeleiders, regelvoeten, kastverbinders…

- Installatie: Tips en trucs voor de plaatsing van de keuken.
(plaatsing kasten, toestellen, werkblad…)

 

Volgende zaken komen niet aan bod in de cursus:

Gebruik van de paneelzaag, Complexe vormen en opstellingen van keukens, uitgebreide massieve houten of stalen constructies, voorbereiding elektriciteit en sanitair, plaatsing en aansluiting van complexe toestellen, plaatsing werkbladen uit niet- houtachtige materialen, Integratie van complex meubelbeslag, plaatsing spatwanden uit niet- houtachtige materialen.

Heb je bij bepaalde zaken extra hulp nodig, bijvoorbeeld voor de plaatsing van de keuken, dan kan je tegen een uurtarief beroep doen op één van onze specialisten.

Registraties zijn gesloten
Terug naar overzicht