Camper bouwen  -  zaterdag voormiddag  (Editie najaar 2024)

Camper bouwen  -  zaterdag voormiddag  (Editie najaar 2024)

'Camper bouwen' donderdag (editie voorjaar 2024)
1.390,00 € 1390.0 EUR
Verkoop eindigt op 26-09-2024
Hvh
Locatie
Gent, België
Prijs 1.390,00
Lesgevers Woodfdactory - Routegoesting
Data 28 september 2024 30 november 2024 09:00 12:00

Blijft je die droom om je eigen bus om te bouwen maar uitstellen omdat je niet weet hoe eraan te beginnen? Heb je je bus al, maar niet de nodige kennis om er fantastische camper van te maken? Reis je al rond met je busje maar is je interieur dringend toe aan een upgrade?  Dan is Camperfactory is de workshop voor jou!


Om onze gespecialiseerde ateliers optimaal te kunnen inzetten, worden voor deze editie de 6  modules gegeven op 2 locaties: 


Module 1, 2, 3 en 4:  atelier Routegoesting,   Kruisstraat 61  -  9930 Zomergem .

Module 5 en 6:  atelier Woodfactorty Gent,  12 apostellenstraat 8  -  9051  Sint-Denijs-Westrem.

 

Module 1: Ontwerp & wetgeving  (zaterdag  28/9  van 9u - 12u)

Waar let je op bij de aankoop van je bus? Hoe kies je de beste indeling voor jouw bus? Met welke regels moet je rekening houden bij jouw ombouw? Hoe zit dat nu met COP en homologatie? Op al deze vragen krijg je in de eerste module een antwoord.
Aangezien deze materie grotendeels theoretisch is, wordt dit cursusdeel na inschrijving onmiddellijk online beschikbaar gesteld waarna je hier al individueel kan in verdiepen. Tijdens de eerste kennismakingsles heb je de mogelijkheid om vragen te stellen over dit hoofdstuk. 

Na deze module heb jij een handige checklist op zak die de aankoop van je bus gemakkelijker maakt. Je maakt kennis met hele waaier aan mogelijke ontwerpen voor het interieur van je kampeerbus en krijgt begeleiding bij het maken van de beste indeling voor jouw bus. En niet onbelangrijk: in deze module leer je ook alles over de wetgeving rond campers en het ombouwen van voertuigen zodat je hoge kosten en problemen met de keuring kan vermijden.

 

Module 2: Isolatie, ventilatie & wanden.  (zaterdag  5/10  van 9u - 12u)

In deze module starten we met de basis van een gezond leefklimaat in je camper: isolatie, ventilatie en verwarming. We bekijken de mogelijkheden op vlak van akoestische en thermische isolatie en hoe je die correct moet installeren. Vervolgens leer je alles over het voorzien van de nodige ventilatie: dakramen, ventilatoren, extra ramen en verluchtingsroosters, al deze opties komen aan bod. 

Daarna duiken we in de opbouw van de wanden, vloer en plafond. Hoe bouw je het skelet van je busje? Welke voorbereidingen moet je treffen voor het installeren van je meubels? Hoe kan je je vloer, plafond en wanden afwerken? Op al deze vragen krijg je in deze module een antwoord.

 

Module 3: Elektrisch systeem.  (zaterdag  12/10 en 19/10  van 9u - 12u)

Deze module focust op het kloppend hart van je kampeerbus: het elektrisch systeem. In een korte inleidende les leer je de basisprincipes van elektriciteit in een camper. Je krijgt een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn: types batterijen, 12V systeem, 220V systeem, zonnepanelen, walstroom, …

Daarna begeleiden we jou bij het ontwerp van jouw elektrisch systeem op maat. Je leert hoe je jouw stroomverbruik moet berekenen, welke batterij je nodig hebt, welke kabels je zal moeten gebruiken, … Vervolgens teken je jouw elektrisch schema uit en leer je ook hoe je alles correct moet installeren. We geven je al onze tips & tricks mee zodat je onmiddellijk het juiste materiaal kan kopen en geen onnodige kosten doet.

Na de 2 lessen in deze module heb je ook de mogelijkheid om al het materiaal dat je nodig hebt voor jouw elektrische systeem aan te kopen in een voordelig pakket.

 

Module 4: Sanitair & verwarming.  (zaterdag  26/10  van 9u - 12u)

Wil je met je camper koudere oorden opzoeken of ook in de herfst en winter op road trip gaan? Dan is een verwarming geen overbodige luxe. In deze module leer je welke mogelijkheden er zijn om je camper te verwarmen en waar je op moet letten bij de installatie. 

Ook een sanitaire installatie is vaak geen overbodige luxe wanneer je wil rondreizen met je camper. Van een eenvoudig systeem met enkel een kraantje en koud water tot een complex systeem met een douche en warm water, het komt allemaal aan bod in deze module.

 

Module 5: Houtbewerking.  (zaterdag  9/11, 16/11 en 23/11  van 9u - 12u)

We starten deze module met een kort theoretisch gedeelte waarin je leert welke materialen je kan gebruiken in je camper rekening houdend met het gewicht en een vlot onderhoud en welke invloed ze hebben op de sfeer in je camper.

Na de intro is het tijd voor de praktijk. Je leert hoe je een houtlijst maakt, een zaagplan, en hoe je jouw vast meubilair kan opbouwen. We leren hoe je de onderdelen op een professionele manier kan voorbereiden en kan verbinden met elkaar. Na de nodige uitleg is het tijd om aan de slag te gaan in het atelier van Woodfactory. Je leert de houtbewerkingsmachines kennen en weet na deze 3 lessen houtbewerking hoe je efficiënt en professioneel jouw meubels kan maken.

  

Module 6: Oefenles houtbewerking  & afwerking.  (zaterdag  30/11  van 9u - 12u)

In deze laatste les kan je de houtbewerkingstechnieken uit de vorige module inoefenen.
Je kiest zelf welke tools en technieken je wenst uit te proberen en wat voor jouw relevant is. 

Vervolgens nemen we de afwerking van de bus onder de loep,   
Je leert welke afwerkingstechnieken je kan toepassen om jouw interieur next-level te maken en we geven je heel wat inspiratie mee. We bespreken de mogelijkheden op vlak van textiel, kussens en matrassen, maar ook de afwerking van de ramen en deuropeningen.

Maar je leeft natuurlijk niet enkel in je bus. In deze module besteden we ook aandacht aan het ‘buitenleven’. Het plaatsen van een dakterras of installeren van een luifel komt hierbij bijvoorbeeld aan bod.
Na deze workshops ga jij naar huis met de kennis en skills om zelf jouw droomcamper te bouwen. 

 
'Camper bouwen' donderdag (editie voorjaar 2024)
1.390,00 € 1390.0 EUR
Verkoop eindigt op 26-09-2024
Hvh
Terug naar overzicht